HTML

Abból baj nem lehet...

Friss topikok

Független függés a város felett

2014.07.29. 19:10 Swacsa

Úgy éreztem, hogy az egész napos henyélés után jól esik egy kis lazítás.

 

A tavaszi első napsütések hatására még hónapokkal ezelőtt beszereztem egy akciós függőágyat, aztán gondoltam hogy majd a nyáron szépen kitalálom hogy hova is tegyem. A hegymászó ismerősöknél körbekérdezve realizálódott, hogy a kötélzet alapvető tartozéka kell hogy legyen a készletnek - a függőágy két végén alapból csak egy-egy fonott karika van - így elkezdtem érdeklődni, hogy mit, hol érdemes beszerezni. A tapasztalt mászó kollégák a "dőlési szög-testsúly-hány méter magasról esek bele részegen" paraméterek alapján próbálták meghatározni, hogy milyen vastag felfüggesztésre van szükségem - egy egész fizika szakkört indítottak a nemes ügy érdekében - végül maradtunk a 6mm-es kötélnél, amiből 2x5m-t javasoltak vásárolni.

Budapesten szerencsére egész jó a felhozatal ilyen szakboltok terén, az ajánlott üzletek közül a Nomád bizonyult a legkedvezőbbnek méterárban, és szinte mindennel lehet fizetni (szerintem még a Monopoly-s játékpénzt is elfogadják) így gondoltam a WeTryBudapest nyereményem PayPass-os elköltése erre tuti választás. 

Az eladó megerősített, hogy a 6mm-es kötél elég erős lesz (na majd meglátjuk - gondoltam én) és nem ám centivel meg ollóval mérte ki a 10 métert: befűzte egy mérő-masinába, ami pontosan leszámolta nekem a kívánt hosszúságot, majd egy hajlított forrasztópákával egy mozdulattal elvágta és a végét le is zárta (olvasztotta) a kötélnek. Nagyon profi. Én meg vagy 10 percet szenvedtem otthon az öngyújtóval, mire sikerült elérnem, hogy ne olyan legyen a kötél vége, mint egy buzogány...

fuggo_agy_2.jpg

A mobilitás érdekében 1-1 viszonylag egyszerű karabinert is hozzácsaptam a tételekhez, így 5 perc vásárlás után már a pénztárnál pittyentettem a kártyámat.

Az eredmény pöpec lett, reggel a gondnok ébresztett hogy öntözné a virágokat, menjek aludni az ágyamba...

fuggo_agy_3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: #wetrybudapest #keresdajelet #nomád #függőágy

A bejegyzés trackback címe:

https://swacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr126552305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása